Draw No Bet (DNB) ali stave v primeru neodločenega izida

draw no bet

Pri polaganju stav ste verjetno navajeni, da največkrat stavite na poraz ali zmago izbrane ekipe, saj je to konec koncev bistvo vsake stave. Predvsem pri nogometu pa se velikokrat zgodi, da je končni rezultat neodločen. V tem primeru lahko pozabite na svojo stavo ali pa se zavarujete pred tem neljubim dogodkom. Kako? S stavo Draw No Bet (DNB). Pri tem gre za klasično stavo na zmago izbrane ekipe s to razliko, da se vam stava v primeru neodločenega izida povrne. V svetu spletnega polaganja stav boste zasledili tudi oznako azijski hendikep 0 oz. skrajšano AH0.

Čeprav azijski hendikep in DNB veljata za sinonima, se v spletnih stavnicah še vseeno pojavljata kot dve ločeni stavi. To je značilno predvsem za evropske stavnice, ki niso specializirane na azijske hendikepe in imajo zaradi tega ločeni ponudbi azijskih hendikepov in stav Draw No Bet. V veliko primerih si to lahko obrnete v svojo korist, saj gre za identični stavi.

Recimo, da ste stavili na ekipo, ki je veliko boljša od nasprotne ekipe. Temu primerno visoke bodo tudi kvote za zmago izbrane ekipe. Pogosto pa se zgodi, da je kvota za stavo DNB 5,57 in 6,00 za azijski hendikep 0, kar je idealna priložnost za lahek in hiter dobiček.

Pravila za stave Draw No Bet

Že sama angleška kratica draw no bet pomeni, da se stava v primeru neodločenega izida povrne polagalcu. Če bi stavili na nogometno tekmo na klasičen način, potem bi neodločen izid pomenil izgubljeno stavo. V primeru stave DNB se kaj takega ne more zgoditi, saj vam bo igralnica povrnila vplačilo, kar pomeni, da bodo vaše možnosti za uspeh precej višje.

Stave DNB so odlična izbira za vse polagalce stav, ki niso popolnoma prepričani o izidu nogometne tekme in bi se raje zavarovali pred neodločenim rezultatom. Seveda morate zaradi olajševalnih okoliščin v zakup vzeti nižje kvote, na dolgi rok pa se vam lahko to bogato obrestuje.

Strategije stavljenja z DNB

Čeprav obstajajo številne strategije za polaganje stav DNB pred začetkom tekem, so strategije polaganja teh stav med tekmami veliko bolj donosne. Prav na tekmah, na katerih sicer favorit že na začetku dobi zadetek, se stave DNB izkažejo za rešitelja v stiski, saj boste tudi v primeru neodločenega izida dobili povrnjeno vplačilo. Zaradi tega je zmanjšano tveganje zagotovo ena največjih prednosti tovrstnih stav. Mogoče boste od znanca dobili namig, da stavite na slabšo ekipo na papirju. Tudi če bo taka ekipa dala vse od sebe, je velika verjetnost, da si bo nasprotna ekipa priigrala vsaj neodločen izid, kar pomeni, da s svojo stavo niste naredili zgube.

Dobro je tudi vedeti, da stave Draw No Bet nimajo vpliva na razplet kombinirane stave. Če ste položili kombinirano stavo, med katerimi je ena tudi DNB, potem se ta v primeru neodločenega izida ”izniči” in ne vpliva na druge položene stave.

Zaključek

Seveda ne moremo reči, da je polaganje stav DNB najboljši stavni sistem. Lahko pa rečemo, da gre za enega najbolj priljubljenih sistemov, saj zmanjšuje nepotrebno tveganje tako, da pri stavah vključi novo, tretjo možnost, in sicer neodločen rezultat.

Z veliko mero potrpežljivosti in s preudarnim razmišljanjem si lahko s stavami DNB na dolgi rok obetate solidne dobitke. Vendar ne pozabite na najbolj pomembno strategijo: Vedno stavite samo toliko denarja, kolikor si ga lahko privoščite izgubiti.