Kaj in kako staviti na Tour de France – Najboljše stave na Touru

Tour de France je eden najbolj pričakovanih športnih dogodkov leta, ki pritegne ljubitelje kolesarstva in stav z vsega sveta. Za tiste, ki želijo svojo strast do kolesarstva nadgraditi s stavami, smo pripravili nekaj nasvetov za najboljše stave na Tour de France.

1. Stave na končnega zmagovalca (General Classification)

Stava na končnega zmagovalca je ena najbolj priljubljenih in preprostih stav na Tour de France. Pri tej stavi stavite na kolesarja, za katerega menite, da bo na koncu osvojil rumeno majico. Pri izbiri zmagovalca je pomembno upoštevati formo kolesarja, njegovo ekipo, pretekle dosežke na Grand Tour dirkah in trenutno stanje. Preberite, kakšne so kvote na tekmovalce Toura 2024.

2. Stave na etapne zmagovalce

Stava na zmagovalca posamezne etape ponuja boljše kvote in je bolj nepredvidljiva, kar pritegne številne igralce. Pri tej vrsti stave je pomembno upoštevati profil etape (ravninska, gorska, vožnja na čas), sposobnosti kolesarjev in njihovo strategijo.

3. Stave na nosilce majic

Poleg rumene majice so tu še druge prestižne majice: zelena (najboljši sprinter), pikčasta (najboljši hribolazec) in bela (najboljši mladi kolesar). Stava na nosilce teh majic je odlična možnost za tiste, ki poznajo specifične sposobnosti in strategije posameznih kolesarjev.

4. Head-to-Head stave

Pri tej vrsti stave stavite, kateri od dveh določenih kolesarjev bo dosegel boljšo uvrstitev na določeni etapi ali v skupni razvrstitvi. To je dobra izbira za tiste, ki podrobno poznajo konkurente in njihove sposobnosti.

5. Stave na posebne dogodke

Stave na posebne dogodke vključujejo različne možnosti, kot so stavljenje na to, ali bo določen kolesar končal dirko, koliko etap bo osvojila določena ekipa ali koliko držav bo imelo zmagovalce etap. Te stave so lahko zelo zabavne in donosne za tiste, ki dobro poznajo ozadje dirke.

Nasveti za uspešno stavljenje na Tour de France

  1. Raziskava in analiza: Preden postavite stavo, se poglobite v analize, pretekle rezultate in trenutne novice. Poznavanje forme kolesarjev in njihove zgodovine na Touru je ključnega pomena.
  2. Upoštevajte vremenske pogoje: Vreme lahko močno vpliva na potek dirke, zlasti na gorskih etapah. Bodite pozorni na vremenske napovedi.
  3. Spremljajte stavne kvote: Kvote se lahko hitro spreminjajo, zato spremljajte trge in stavite ob pravem času, da izkoristite najboljše kvote.
  4. Razpršite stave: Namesto da stavite vse na eno stavo, razpršite svoje stave na več različnih možnosti. Tako zmanjšate tveganje in povečate možnosti za dobiček.

Tour de France ponuja številne priložnosti za stave, od stav na končnega zmagovalca do posebnih dogodkov. Z dobro strategijo, poglobljeno raziskavo in spremljanjem trenutnih razmer lahko povečate svoje možnosti za uspeh in uživate v vznemirjenju tega prestižnega kolesarskega dogodka. Ne pozabite pa izbrati tudi prave stavnice za stave na Tour de France.