Kaj je to Value bet?

value bet

Najti pravo vrednostno stavo (value bet) je eno izmed temeljnih znanj, ki jih mora imeti vsak ugleden igralec stav. Kako zelo pomembno je najti pravo vrednost v vsaki odigrani stavi je tema, s katero se bomo pozabavali v tem članku.

Zanimiva stvar pri športnih stavah je ta, da pravzaprav nihče ne more poznati pravega odnosa in pravega rezultata katerekoli tekme. Stavnice so tiste, ki določajo kvote za vsako tekmo, a to počnejo tako, da predvidevajo rezultat in potem prilagajajo kvote glede na svetovni trg. Igralec, ki ve, kako izkoristiti vrednostne stave, bo skoraj vsak dan imel možnost, da s svojim znanjem najde in pridobi prednost v odnosu do stavnic.

Primer vrednostne stave

Osnovno vprašanje, ki se pri tej temi postavlja je, kdaj lahko za neko stavo rečemo, da je vrednostna stava? Najpreprostejši odgovor bi bil, da takrat, ko je verjetnost izida večja od verjetnosti, ki jo prikazujejo ponujene kvote

Na primeru bi to izgledalo tako:

Pri metanju kovanca je 50% verjetnost, da bo to grb ali cifra. Torej je poštena kvota pri metanju kovanca za vsak izid 2.00. Če bi vam kdo ponudil kvoto nižjo od 2.00 za katerikoli izid, bi bil to slab posel, če bi pa vam kdo ponudil, na primer, kvoto 2.20 bi bila to prava vrednostna stave, ker bi v tem primeru imeli 52.4% (glede na ponujeno kvoto) možnosti zadeti pravi izid. To je vrednostna stave.

Formula za izračun vrednostne stave je dokaj enostavna:

(12 x 0.5) – (10 x 0.5) = +1

Torej za vsako stavo meta kovanca s kvoto 2.20 imate potencialni dobiček, kar se zelo izplača na dolgi rok.

Kako najti vrednostno stavo?

Vsakdo ima drug način iskanja vrednostne stave, ker ima vsakdo drugačno razumevanje, kaj je vrednostna stava in kaj ni. Odličen način za iskanje takšnih stav je slediti trgu in iskati odstopanja med vodilnimi stavnicami. Na ta način boste najlažje prišli do vrednostne stave, ker ima isti izid stavnice razliko v kvotah, ki ni zanemarljiva.

Zelo pomembno pa je tudi dejstvo, da športne stave na globalni ravni niso sprint, ampak maraton. Zato je izjemno pomembno, da rezultate gledamo na daljša obdobja in ne pričakujemo ognjemeta že po nekaj tednih, včasih niti po mesecih. Poleg ugotavljanja vrednostne stave je pomembno imeti tudi druga znanja o športnih stavah, torej imeti odlično strategijo bančnega upravljanja, imeti tako stalen naložbeni sistem za stave kot igrati posamezne stave.

Prav tako igrajte v stavnicah z nizkimi maržami, saj lahko na ta način lažje najdete vrednostno stavo.

S takšnim načinom športnih stav imate prednost v odnosu do stavnice in to je edini način, pri katerem lahko pričakujete dobiček pri športnih stavah.

Najdba vrednostne stave in igranja takšnih stav je samo en del sestavljanke, ki mora biti na pravem mestu, da bi vse delovalo. V nasprotnem primeru bo športna stavnica izkoristila dejstvo, da niste zajeli vseh segmentov in ustvarila prednost v odnosu do vas, kar pomeni zgolj eno – bankrot.