Kako staviti na košarko – Vodič za začetnike

kako staviti na košarko

Športne stave so zelo širok pojem, ki zajema mnogo disciplin, ki se pojavljajo znotraj športnih stav. Redki so tisti igralci, ki so uspešni v več športih, a zelo pogosti tisti, ki so uspešni znotraj tudi več lig enega športa. Ravno zato se igralci stav odločijo specializirati za določene športne discipline in določene lige.

Košarka je eden izmed zelo priljubljenih športov med igralci športnih stav in za nedosegljivima nogometom in tenisom predstavlja enega izmed športov z največjo vsoto vplačil tekom leta. Kar je pri stavah na košarko zanimivo je dejstvo, da je bistveno manj trgov kot pri  npr. nogometu, a so same stave na košarko vseeno zelo zanimive in so lahko zelo dobičkonosne.

Nasveti za uspeh pri stavah na košarko

V tem članku se ne bomo preveč ukvarjali z bistvenimi nasveti za športne stave (disciplina, bančno upravljanje, sistem seznanjanja, itd.) iz preprostega razloga – ker že obstaja članek o tem, ki ga lahko preberete tukaj.

V tem članku bomo pisali o nasvetih, ki so specifični pri stavah na košarko, ker se stave v tem športu v nekaterih podrobnostih razlikujejo od stav pri nogometu ali tenisu. Recimo, košarka je veliko bolj dinamičen šport, kjer se presenečenja dogajajo pogosteje kot pri nogometu, še posebej v tekmovanjih, ki imajo takšen spored tekom sezone, da se igra vsak drugi dan ali nekajkrat tedensko (NBA ali Euroleague zadnjih nekaj sezon).

Zaradi teh razlogov je potrebno ometi široko in kakovostno znanje tako o ligah kot klubih, da bi lahko pridobili prednost v odnosu do stavnic in našli kvote, ki predstavljajo dobitek. Če vam uspe nabrati dovolj znanja o posameznih ligah ali klubih, ki igrajo v teh ligah, boste s košarkarskimi stavami skoraj zagotovo imeli možnosti ustvariti več kot le dober dobiček.

Druga zelo pomembna stvar je izbrati način, na katerega boste stavili pri košarki. Poleg stav pred začetkom tekme so lahko tudi stave v živo zelo dobičkonosne. To pa zato, ker se pri košarki stavni trgi hitro gibljejo in imajo pogosto velike vzpone in padce, kar se lahko zelo lepo izkoristi, če veste kaj pričakovati od nadaljevanja tekme.

Več kot boste vedeli o stavnih trgih, ki so relevantni za košarkarske stave, več boste imeli možnosti, da najdete napake športnih stavnic pri postavljanju kvot in linij. In ko se takšne napake najdejo, to ponavadi pomeni profit in denar v žepu.

Izjemno pomembno je, da nadgrajujete svoje znanje o stavnih trgih, tako o ekipah kot ligah, ki jih spremljate tekom sezone. Kajti športne stavnice tekom sezone korigirajo svoje prvotne projekcije, vi pa morate reagirati v skladu z njimi.

Zaključek

Stave na košarko so lahko zelo dobičkonosne na dolgi rok. Vsak dan je na voljo veliko število tekem, na katere lahko stavite in tako vsak dan obstaja možnost, da najdete odličen “value” v eni izmed tekem, ki so na voljo.

Še posebej je pomembno je nadgrajevati svoje znanje o ekipah in ligah, kot tudi vsakodnevno spremljati poročila in novice o teh klubih in ligah. Na ta način boste lahko pridobili prednost v odnosu do stavnic in izkoristili eventuelne spregledanosti oz. napake, ki se kažejo bodisi v kvotah bodisi v linijah.

Samo držite se zlatih pravil športnih stav, a to so da:

  • Pazljivo izbirate stavnice, v katerih stavite. Vedno izberite stavnice z visokimi kvotami in nizkimi maržami in tiste, ki so spoštljive do svojih igralcev.
  • Bodite disciplinirani in pri stavah ne poslušajte svojega srca, ampak razum.
  • Nikoli ne stavite več, kot ste pripravljeni izgubiti.