Kvote na Tour de France – Kaj pravijo stavnice

tour de france kvote

Dirka po Franciji je eden najbolj prestižnih kolesarskih dogodkov na svetu, kjer se zberejo najboljši kolesarji, da se pomerijo za rumeno majico. Stavnice so že pred začetkom dirke izdale svoje kvote, ki razkrivajo, kdo so glavni favoriti za zmago na Tour de France 2024. Tokratni članek bo podrobneje predstavil kvote za letošnji Tour de France in analiziral možnosti najboljših kolesarjev.

Glavni favoriti

Tadej Pogačar

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je letos glavni favorit za osvojitev Toura. Njegove kvote za zmago so 1,57, kar odraža njegovo izjemno formo in uspehe v prvi polovici sezone. Pogačar je zmagal že na številnih dirkah in si prislužil status najboljšega kolesarja sveta. Njegov nabor zmag vključuje tudi šest etapnih zmag na dirki po Italiji, kar potrjuje njegovo dominantnost.

Jonas Vingegaard

Branilec naslova Jonas Vingegaard je drugi favorit stavnic s kvoto 3. Kljub poškodbi na dirki po Baskiji, kjer je utrpel zlom ključnice in nekaj reber, je Vingegaard uspel okrevati in bo nastopil na letošnjem Touru. Njegove dosedanje zmage na dirkah Tirreno–Adriatico in O Gran Camino potrjujejo njegovo pripravljenost za dirko po Franciji.

Primož Roglič

Na tretjem mestu med favoriti je še en Slovenec, Primož Roglič, s kvoto 9. Roglič je tudi utrpel padec na dirki po Baskiji, vendar je na kriteriju po Dofineji pokazal, da se vrača v optimalno formo. Dobil je dve etapi in slavil tudi v skupnem seštevku. Rogličeva ekipa Bora-hansgrohe se sicer ne more kosati z zvezdniškimi ekipami UAE Emirates in Vismo-Lease a Bike, vendar bo imel Roglič v Jaiu Hindleyju in Aleksandru Vlasovu močna pomočnika.

Remco Evenepoel

Belgijec Remco Evenepoel je četrti favorit stavnic s kvoto 15. Njegove predstave v zadnjem času, vključno s sedmim mestom na kriteriju po Dofineji, kažejo, da ni v najboljši formi, zato bi bila njegova zmaga na Touru precejšnje presenečenje.

Drugi pomembni kolesarji

Med drugimi favoriti za visoka mesta so Pogačarjeva pomočnika Juan Ayuso in Adam Yates, ki si delita kvoto 29. Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) in Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike) imata kvoto 34, medtem ko je Joao Almeida (UAE Emirates) s kvoto 41 prav tako v širšem krogu favoritov.

Zaključek

Letošnji Tour de France obeta napeto dirko, kjer se bodo glavni favoriti, vključno s Tadejem Pogačarjem, Jonasom Vingegaardom, Primožem Rogličem in Remcom Evenepoelom, pomerili za prestižno rumeno majico. Stavnice so že postavile svoje kvote, ki odražajo trenutne forme in možnosti posameznih kolesarjev. Kdo bo na koncu stal na vrhu zmagovalnega odra, pa bo pokazal čas in nepredvidljive okoliščine dirke.

Preverite tudi kaj staviti na Tour de France in katere so še druge možnosti stav na Tour de France.