Najboljši spletni progresivni jackpoti

 • Vegas high roller
  Vegas high roller
 • Reel hero
  Reel hero
 • Infinity hero
  Infinity hero
 • Lucky 9
  Lucky 9
 • 9 tigers
  9 tigers
 • Sonic reels
  Sonic reels
 • Butterfly lovers
  Butterfly lovers
 • Neon city
  Neon city
 • Black horse deluxe
  Black horse deluxe
 • Power of gods: the pantheon
  Power of gods: the pantheon
 • Magic stars 9
  Magic stars 9
 • Route 777
  Route 777

Progresivne igralne avtomate lahko brez zadržkov poimenujemo kar ”sveti gral” med igralniškimi igrami. In to je povsem razumljivo, saj lahko igralcu v trenutku popolnoma spremenijo življenje in ga spremenijo v milijonarja! Zato smo za vas pripravili nekaj osnovnih informacij o tej vrsti iger in seveda seznam najboljših igralnih avtomatov s progresivnimi glavnimi dobitki, da vam vsaj malo olajšamo iskanje.

Kaj so sploh progresivni jackpoti?

Čeprav gre pri progresivnih jackpotih za klasične igralne avtomate, jih ne smemo metati v isti koš, saj imajo nekateri igralni avtomati prav posebne ”jackpot” različice. Progresivni igralni avtomati so igralni avtomati, pri katerem se delež stav igralcev zbira v skupnem skladu, ki predstavlja glavni dobitek. Ker znesek počasi narašča, pravimo tovrstnim igralniškim igram tudi progresivni igralni avtomati.

Enako kot pri klasičnih igralnih avtomatih se tudi pri progresivnih glavni dobitek aktivira naključno, kar pomeni, da ga lahko osvoji kateri koli igralec, in sicer kadar koli. Edina večja razlika med različicami je, da so progresivni igralni avtomati precej bolj dobičkonosni, saj lahko končni zneski presegajo sedemmestna števila.

Da, prav ste slišali. Zneski se gibljejo od nekaj tisoč pa vse do nekaj milijonov, zaradi česar vas verjetno ne bo presenetilo, zakaj so te igre tako priljubljene med igralci. Seveda pa ni vse tako enostavno, kot se mogoče zdi na prvi pogled, saj morate, če želite sploh dobiti možnost aktivacije glavnega dobitka, vplačati maksimalni znesek. V nasprotnem primeru ne boste v krogu za glavni progresivni dobitek.

Kako delujejo progresivni jackpoti?

Čisto preprosto. Znesek glavnega dobitka pri progresivnih igralnih avtomatih raste in raste, dokler igralec z zmagovalno kombinacijo ne zadene glavne nagrade. Ko se glavni dobitek izplača, se znesek ponastavi in ponovno začne naraščati na podlagi igralčevih vplačil.

Velikokrat smo že slišali od igralcev, da po njihovem mnenju spletne igralnice poberejo vse dobitke, nastale s progresivnimi igralnimi avtomati, kar pa ni res. Seveda, majhen delež celotnega zneska pripada igralnici, vendar le majhen delež, glavni dobitek še vedno pripada samo srečnemu igralcu.

Torej, del stave je namenjen rednemu delu igralnega avtomata, manjši del pa se prišteje h glavnemu dobitku. In pri tem ni nobenega pravila, kdaj bo glavni dobitek izplačan, saj so te igre popolnoma računalniško podprte, tako da lahko glavni dobitek zadenete že v tem trenutku, mogoče pa čez nekaj dni. Edini pameten nasvet je, da čim pogosteje igrate, saj si boste tako kar najbolje zvišali možnosti za glavni dobitek.

To pa vodi do drugega pomembnega vprašanja, ki se glasi, kako se ploh izplačajo progresivni glavni dobitki? Seveda, verjetno vas najbolj zanima, kako boste prejeli tako visoke zneske. Tukaj imate na izbiro dve možnosti. Znesek se lahko izplača hkrati ali po obrokih v več manjših mesečnih zneskih, kar je odvisno od same igre in ponudnika programske opreme, pravil spletne igralnice in na koncu tudi višine glavnega dobitka.

Sicer to še ne pomeni, da se vsi megalomanski zneski izplačujejo v večmesečnih obrokih. Progresivni igralni avtomat Mega Moolah, ki velja za eno najbolj priljubljenih in najbolj donosnih iger, se ponaša z največjim glavnim dobitkom vseh časov (več kot 20 milijonov evrov), ki je bil kljub višini izplačan v enem kosu.

Vrste progresivnih igralnih avtomatov

Čeprav obstajajo različne vrste igralnih avtomatov, večinoma razlikujemo med tremi glavnimi vrstami tovrstnih iger, pri čemer je glavno merilo način kopičenja glavnega dobitka. Na podlagi tega ločimo samostojne, lokalne in globalne progresivne jackpote.

Samostojni progresivni jackpoti

Tovrstne progresivne igralne avtomate najpogosteje najdemo v predvsem v lokalnih igralnicah ali barih. Glavna razlika v primerjavi z drugimi vrstami progresivnih igralnih avtomatov je, da se pri samostojnih znesek glavnega dobitka nanaša samo na eno napravo. To pomeni, da se v skupni sklad zbirajo samo vplačila, narejena prek dotičnega igralnega avtomata. Zato ne pričakujte astronomsko visokih zneskov, temveč solidne vsote, ki vas brez dvoma ne bodo pustile ravnodušne.

Lokalni progresivni jackpoti

Ta vrsta progresivnih igralnih avtomatov je verjetno najbolj poznana igralcem, saj višina glavnega dobitka ni odvisna samo od enega igralnega avtomata, temveč od več igralnih avtomatov v različnih spletnih igralnicah. Na ta način lahko z igranjem izbranih igralnih avtomatov v različnih spletnih igralnicah zadenete visoke glavne dobitke, saj se skupaj seštevajo delni zneski vplačil iz več igralnih avtomatov.

Globalni progresivni jackpoti

Ta vrsta je najbolj razširjena in zagotovo najbolj priljubljena vrsta progresivnih jackpotov. Glavni razlog za to so seveda astronomsko visoki glavni dobitki, saj se pri globalnih progresivnih igralnih avtomatov zbirajo vplačila iz mreže spletnih igralnic. Najlepši primer tovrstnega igralnega avtomata je Mega Moolah, ki se še vedno lahko pohvali z najvišjim glavnim dobitkom vseh časov – več kot 20 milijonov evrov.

Priljubljeni progresivni igralni avtomati

Čeprav danes že kar mrgoli progresivnih igralnih avtomatov, saj jih praktično najdemo skoraj v vsaki spletni igralnici, veliko teh iger ne postane slavnih, temveč ostanejo bolj ali manj v senci tistih ”pravih” progresivnih igralnih avtomatov, o katerih govori cel svet. To niti ni presenečenje, saj ima višina glavnega dobitka glavno vlogo pri doseganju priljubljenosti med igralci.

Brez dvoma eden najbolj znanih progresivnih igralnih avtomatov je že večkrat omenjena igra ponudnika Microgaming Mega Moolah, ki še vedno velja za rekorderja v višini glavnega dobitka. Vendar ta igra še zdaleč ni edina, ki se lahko pohvali s tako visokimi glavnimi dobitki. Med njih spadajo tudi igre Major Millions ponudnika Microgaming, Mega Fortune ponudnika NetEnt in Jacpot Giant ponudnika PlayTech.

Če vas zanima, kako te igre delujejo in kako poteka igranje, vam priporočamo, da igre najdete na naši spletni strani, kjer jih lahko igrate brezplačno in tako spoznate delovanje igre in si mogoče ustvarite tudi dober načrt, ki vas bo popeljal naravnost do visokih dobitkov.

Se splača igrati progresivne jackpote?

Odgovor na to vprašanje ni tako preprost, kakor se mogoče zdi na prvi pogled. Nekaj je neizpodbitno, progresivni igralni avtomati vam lahko v sekundi spremenijo življenje. Vendar se morate zavedati, da je verjetnost, da boste ravno vi srečni dobitnik glavnega dobitka zelo majhna. Sploh še upoštevate, da globalne progresivne igralne avtomate igra tudi po več tisoč igralcev. Predvsem so tovrstni igralni avtomati namenjeni motiviranju igralcev, hkrati pa predstavljajo odličen način zabave.

Če tudi vi iščete možnost astronomskih dobitkov, veliko mero adrenalina in še večjo mero zabave, potem so progresivni igralni avtomati kot nalašč za vas. Zato vas vabimo, da si ogledate naš seznam najboljših spletnih igralnic, ki med drugimi nudijo tudi progresivne igralne avtomate, in izberete ponudnika, ki vam najbolj ustreza.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Ali je mogoče predvideti, kdaj bo izplačan glavni dobitek?

Če bi bilo mogoče, potem bi vsi igralci čakali samo na točno ta trenutek. Žal nihče ne ve, kdaj točno bo eden izmed igralcev zadel glavni dobitek. To se lahko zgodi večkrat na leto, kar se je zgodilo leta 2020, ko je bil glavni dobitek pri igri Mega Moolah izplačan kar trikrat. Spet drugič pa boste morali mogoče čakati celo leto. Edino pravilo tukaj je, da ni nobenega pravila.

Kako učinkovito igrati progresivne jackpote?

Igranje progresivnih jackpotov se ne razlikuje od igranja klasičnih igralnih avtomatov, saj je postopek popolnoma enak – vplačati morate določen znesek in zavrteti vrtljaje. Ker so vsi rezultati povsem naključni, vam ne bom pomagala nobena strategija.

Kateri je najboljši progresivni jackpot za igranje?

Izbira najboljšega progresivnega igralnega avtomata ni lahka naloga, saj je veliko odvisno od vaših željah. Če sanjate o tem, da bi zadeli milijonske dobitke, potem so igralni avtomati Mega Moolah, Major Millions in Mega Fortune zagotovo najboljša izbira za vas, saj so vse omenjene igre znane po več milijonskih glavnih dobitkih.