Naj si bo spletna igralnica ali stavnica, višina in število bonusov ter drugih promocij igrajo pri izbiri ponudnika glavno vlogo. Seveda veliko večino uporabnikov pri izbiri spletnega ponudnika v prvi vrsti zanima ponudba iger na srečo oz. stavnih trgov, saj se nima smisla registrirati pri ponudniku, kjer ne boste mogli igrati svoje najljubše iger ali staviti na svoj najljubši šport. Prav tako je izbira stavnice ali igralnice odvisna od številnih dejavnikov, vendar predstavljajo bonusi in promocije tisti jeziček na tehtnici, saj so na tem področju razlike med ponudniki največje. Zato se bomo v naslednjih vrsticah posvetili bonusom in promocijam, ki vam lahko olajšajo prve korake pri spletnih ponudnikih stav in iger na srečo.

Kaj so pravzaprav bonusi in promocije?

Preprosto povedano: bonusi in promocije so eden izmed najboljših načinov, s katerim igralnice in stavnice pokažejo svojo hvaležnost, ker ste v poplavi spletnih ponudnikov izbrali ravno njih. Bolj kot je spletni ponudnik znan in premožen, večje in številčnejše bonuse in promocije si lahko obetate, med katerimi izstopajo predvsem gotovinski zneski, brezplačne stave ali povišane kvote. Seveda poleg klasičnega bonusa dobrodošlice obstajajo tudi druge vrste bonusov in promocij. Katere? To boste izvedeli v nadaljevanju.

Bonus dobrodošlice

1xbet bonus

Bonus dobrodošlice je zagotovo najbolj prepoznaven bonus v svetu spletnih iger na srečo in športnih stav, saj ga nudijo skoraj vsi ponudniki. Gre za bonus, ki ga uporabniki prejmejo na svoje prvo vplačilo ob registraciji. Čeprav je bonus dobrodošlice značilen predvsem za spletne igralnice, ga lahko najdete tudi v številnih spletnih stavnicah. Praviloma lahko na tak način dobite med 10 in 30 €, v nekaterih igralnicah do 200 €, vse pa je odvisno od višine vplačila, saj bonus najpogosteje znaša 100 % prvega vplačila.

Tudi najboljše spletne stavnice so kmalu ugotovile, da višji kot je bonus, višja je verjetnost, da se bo povprečni uporabnik odločil za to igralnico. Tako lahko v spletni stavnici 1XBet samo z bonusom dobrodošlice zaslužite do 100 € na prvo vplačilo, v stavnici 22Bet kar do 122 €. Vedeti pa morate, ta so bonusi dobrodošlice pogojeni s strogimi pravili za izplačila. Če boste v stavnici želeli izplačati bonus, boste morali v veliki večini primerov polagati kombinirane stave z določeno višino kvot. Podobno velja tudi za spletne igralnice, kjer boste morali celoten podarjen znesek staviti med 20- do 30-krat, preden ga boste lahko izplačali.

Zato bodite pri izbiri ponudnika zelo previdni, saj visok bonus po navadi pomeni, da so pravila za izplačila toliko strožja. Prav tako se je v zadnjem času pojavilo kar nekaj spletnih ponudnikov, ki ne nudijo bonusov dobrodošlice oz. teh nočejo izplačevati. Tudi če ne želite bonusa dobrodošlice, imate na voljo številne ponudnike, ki kljub odsotnosti bonusa nudijo izvrstne storitve, ki vas ne bodo razočarale, med drugimi nizke marže in visoke kvote ter limite itd.

Brezplačne stave

Brezplačne stavnice so ena izmed boljših alternativ bonusom dobrodošlice, ki jih uporabljajo spletne stavnice. Tako lahko na nekaj tekem stavite podarjen denar in si tako prihranite glavobole zaradi nepričakovanega poraza. Seveda tudi za brezplačne stave veljajo določena pravila. Po navadi morate vplačati kombinirane stave s kvotami, višjimi od določenega števila in podobno. Tako lahko 5 € stavite pri kvoti 1,50, kar pomeni 2,5 € dobička.

Višina brezplačnih stav je zelo odvisna od spletnega ponudnika. V William Hillu, eni najboljših spletnih stavnic, si lahko na ta način priigrate do 30 € brezplačnih stav kot zahvalo za registracijo. Malo drugače je pri spletni stavnici Bet365, kjer sicer ne boste prejeli bonusa dobrodošlice v obliki brezplačnih stav, temveč boste le-te prejeli med igranjem kot promocije.

Reload Bonusi

Čeprav vam iz srca želimo, da se kaj takega ne bi pogosto dogajalo, se pri polaganju stav lahko kaj hitro zgodi, da vaša stava enostavno ne bo dobitna. V praksi to pomeni, da boste izgubili svoj vložek, vendar naj vas to ne odvrne od nadaljnjega polaganja stav, saj vam nekatere stavnice nudijo tudi reload bonuse. V primerjavi z bonusi dobrodošlice drugih ponudnikov so reload bonusi nižji, vendar jih lahko prejmete večkrat, s čimer lahko pokrijete morebitne izgube. Najboljše spletne igralnice in stavnice vam to vrsto bonusov nudijo skoraj tedensko, tako da si lahko z rednim obiskom priigrate zajetne zneske.

Igralniški bonusi

Ne, s tem ne mislimo na klasične bonuse, ki so vam na voljo v spletnih igralnicah, temveč na bonuse, ki so vam na voljo v igralniškem delu spletnih stavnic. Veliko število stavnic že kar nekaj let poleg športnih stav ponuja tudi klasične igre na srečo in seveda se več kot spodobi, da v svoje ponudbe vključijo tudi različne bonuse. Tej sicer niso tako visoki kot v specializiranih igralnicah, vendar so kljub temu zelo solidni. Poleg bonusa dobrodošlice boste lahko dobili tudi brezplačne stave za točno določene igre in podobno.

Drugi bonusi in promocije

Ne glede na to, ali se boste odločili za spletno igralnico ali stavnico – poleg osnovnih bonusov ne bo manjkalo tudi drugih bonusov in promocij. Stavnice pogosto prirejajo posebne turnirje ob pomembnih tekmah, kot je svetovno nogometno prvenstvo ali Olimpijske igre. Nekaj dni pred takimi dogodki lahko polagate stave z višjimi kvotami ali pa si priigrate dodatne brezplačne stave, tako da boste dobro pripravljeni na vrhunec tekme. Po navadi vam stavnice nudijo tudi posebne bonuse za igralniški del, ki jih prejmete, če igrate točno določene igralne avtomate.

Zaključek

1xbet bonus

Čeprav so visoki bonusi še vedno najbolj značilni za igralnice, so tudi stavnice ugotovile, da so bonusi izvrsten način za pridobivanje novih in motiviranje še registriranih uporabnikov. Mogoče je res, da so stavni bonusi za zdaj še dokaj nizki v primerjavi z igralniško industrijo, vendar se bo tudi to v naslednjih letih spremenilo na bolje. Tako lahko že dandanes najdete kar nekaj stavnic, ki ponujajo solidne bonuse dobrodošlice, ki bodo v kombinaciji z brezplačnimi stavami zagotovo olajšale prve korake v svetu športnih stav.