stave prek spletaPolaganje športnih stav že dolga leta velja za eno najpriljubljenejših oblik iger na srečo. Priljubljenost je še posebej narasla v zadnjih letih zaradi prihoda interneta, ki je omogočil polaganje športnih stav kar na spletu. Prihod spletnih ponudnikov stav je imel ogromen vpliv na celotno stavno industrijo, saj je z njimi polaganje stav na najrazličnejše športne dogodke postalo še enostavnejše in priročnejše, kot je bilo še pred nekaj leti.

Seveda so tudi spletni ponudniki na različne načine pomagali pri zagotavljanju še boljše stavne izkušnje. Zaradi novih trendov so številni stavljenja željni navdušenci prenehali uporabljati tradicionalne metode polaganja stav, kot so bile telefonske storitve in klasične stavnice. Namesto tega so se raje odločili za preprostejšo metodo – spletno polaganje športnih stav. Zato ne čudi, da je nastala nova generacija ljubiteljev stavljenja, ki so jih pritegnile številne prednosti športnih stav na spletu.

Še vedno pa so nekateri polagalci stav precej zadržani do polaganja spletnih stav s pravim denarjem. To je predvsem posledica slabega razumevanja celotnega področja in mehanizmov v ozadju. Ker ne vedo, kaj točno lahko pričakujejo, postanejo hitro nervozni. Spet drugi ne vedo točno, kako najti varnega in verodostojnega spletnega ponudnika.

To je samo eden izmed razlogov, zakaj smo sestavili to rubriko o prvih začetkih pri polaganju športnih stav. V njej najdete nekaj člankov o različnih temah, kot so prednosti spletnega polaganja stav in izbira ponudnika stav. Ne manjka tudi odgovorov na najpogosteje zastavljena vprašanja. Prav tako najdete na tej strani priporočila za najboljše spletne ponudnike stav in navodila ter vodiče za pridružitev in uporabo spletnih stavnic. Za več podrobnosti predlagamo, da nadaljujete z branjem.

Vsem začetnikom priporočamo, da si najprej preberete naš ultimativni vodič po športnih stavah.

Prednosti spletnega polaganja stav

Praktično – Spletno polaganje stav je veliko hitrejše in enostavnejše v primerjavi s tradicionalnimi športnimi stavami.

Bonusi in promocije – V številnih spletnih stavnicah boste imeli možnost dodatnega zaslužka z bonusi in promocijami.

Bogata izbira – Na spletu vam je na voljo več športov in dogodkov, na katere lahko stavite.

Izboljšane kvote – S polaganjem stav na spletu boste vedno na tekočem o linijah, tako da si boste lahko vedno zagotovili najboljše kvote za svoje stave.

Brezplačni video prenos – Skoraj v vseh spletnih stavnicah si boste lahko ogledali tudi prenose tekem v živo.

Velika izbira plačilnih metod – Spletne stavnice vam nudijo ogromno število plačilnih metod, s katerimi lahko denar hitro nakažete na svoj račun.

Priporočljive spletne stavnice

Izbira spletne stavnice je ena izmed zahtevnejših stvari v svetu stavljenja. Seveda morate izbrati varno in verodostojno spletno stran, vendar lahko izbirate med številnimi spletnimi ponudniki, kar še dodatno otežuje že tako zahtevno iskanje. Kljub temu najdete na zgornjih povezavah nasvete za uspešno iskanje dobrih spletnih ponudnikov stav. Pri tem seveda ne manjka naših priporočil za vse tiste, ki ne želijo tratiti časa in energije s časovno potratnim iskanjem.

Spodaj najdete najbolje ocenjene spletne strani za polaganje športnih stav po našem mnenju. Vsak spletni ponudnik je zanesljiv in verodostojen, tako da se boste med stavljenjem vedno počutili varne. Prav tako vas pri teh ponudnikih ne pričakuje nič manj kot izjemna izkušnja.

Kako deluje spletno polaganje športnih stav

Osnovni mehanizem spletnih športnih stav je zelo preprost. Vse, kar morate narediti, je, da se odločite, koliko boste stavili na izbran dogodek, pred tem pa boste morali spletni stavnici nakazati določen denarni znesek. Če stava ni zmagovalna, dobi stavnica stavljen denar, v nasprotnem primeru pa vam izplača dobiček na podlagi kvote za izbrani dogodek.

Ta proces je enak, ne glede na to, ali stavite na spletu ali v klasični stavnici. Še vedno pa stavnica določa višino kvot in sprejema stave ter vam seveda izplačuje dobičke. Edina omembe vredna razlika je, da stave lahko položite na spletu ali osebno po telefonu ali z obiskom stavnice. Za spletne stave potrebujete samo račun pri eni izmed spletnih stavnic in seveda denarna sredstva, s katerimi boste polagali stave. Nato se morate samo vpisati v svoj račun, najti stave, ki jih želite položiti, in seveda staviti določen znesek na izbran dogodek oz. dogodke.

To je v bistvu vse, kar morate vedeti. V nadaljevanju bomo podrobneje opisali vsak korak pri stavljenju, tako da boste lahko sami videli, kako preprost je cel proces.

Izbira spletne stavnice

Pravilna izbira spletnega ponudnika stav je temeljnega pomena, če želite imeti pozitivno izkušnjo pri spletnem stavljenju. Če ste si ogledali celotno stran in niste samo preskočili vsebine do tega dela, potem že dobro veste, da vam bomo pomagali olajšati odločitev. Napisali smo tudi članek o izbiri spletne strani za polaganje stav in ocenili najboljše ponudnike ter seveda priporočili spletne stavnice.

Odprite stavni račun

Ko ste izbrali spletnega ponudnika stav, morate v naslednjem koraku odpreti račun. Če je stran na voljo v angleščini, boste ponavadi v zgornjem delu strani videli gumb z napisom “Join Now” (Pridružite se) ali “Create Account” (Ustvarite račun). S klikom na gumb se pojavi novo okno za registracijo, kjer boste morali izpolniti prazna polja z zahtevanimi podatki.

Tej podatki se razlikujejo od ponudnika do ponudnika, vendar jih ni veliko. Ponavadi boste morali vnesti:

 • Ime in priimek
 • Leto rojstva
 • Naslov
 • E-mail naslov

Prav tako boste morali določiti uporabniško ime in geslo, ki ju boste morali vnesti pri vsaki prijavi v svoj račun.

Nakazilo denarja

Preden lahko položite stave, morate na svojem računu imeti dovolj denarja. To storite z nakazilom denarja na račun. Pri veliki večini spletnih ponudnikov gre za preprost postopek, ki vam bo vzel samo nekaj trenutkov. Praviloma boste na spletni strani ponudnika stav našli povezavo do strani za plačila (morate biti vpisani). S klikom na povezavo se bo pojavila nova spletna stran, kjer boste lahko izbirali med različnimi plačilnimi metodami za vplačila in izplačila denarja.

Najpogosteje vam bodo na voljo:

 • Debetne kartice
 • Kreditne kartice
 • Neteller
 • Skrill
 • MoneyGram
 • Western Union
 • Čekovna plačila
 • Bančna nakazila

Nekatere strani nudijo še druge metode, vendar so zgoraj opisane najpogostejše. Ko ste izbrali želeno plačilno metodo, se pojavi novo okno, kjer morate vnesti vse zahtevane podatke, skupaj z vsoto, ki jo želite nakazati na svoj stavni račun.

Vsa sredstva bodo nakazana in na voljo še v istem trenutku.

Polaganje stav

Potem ko ste izbrali ponudnika in nakazali denar na svoj račun, lahko položite svojo prvo stavo. Točen postopek stavljenja ne obstaja, saj je odvisen predvsem od ponudnika, vendar je osnoven mehanizem v vseh spletnih stavnicah enak. Na spletni strani izbranega ponudnika morate najti stavne trge, ki vas zanimajo. Najpriljubljenejši športi se praviloma vedno prikazani že na domači strani. Ko ste izbrali stave, morate določiti višino zneska in potrditi vnos. Tako, položili ste prvo stavo.

Veliko spletnih strani vam samodejno začne prikazovati izbor aktualnih dogodkov, linij ali stav, ko se vpišete v svoj račun. Najpogosteje so prikazani najpomembnejši dogodki, ki prihajajo v kratkem, najpriljubljenejše linije in stave ter z njimi povezane kvote.

Pri večini spletnih ponudnikov je prikazan tudi seznam različnih športov, na katere lahko stavite. S klikom na enega izmed športov se bodo odprli vsi stavni trgi.

Če izberete točno določen dogodek, se bodo prikazale tudi stavne možnosti za ta dogodek.

Ko najdete primerno stavo po svojih željah, morate samo klikniti nanjo, s čimer bo stava dodana na stavni listek. Nato morate izbrati vsoto, ki jo želite staviti, in potrditi stavo. Večina stavnih listkov dandanes prikazuje tudi potencialni zaslužek položene stave.

Ko potrdite stavo oz. stave, se stavni znesek odšteje iz vašega stavnega računa. Vsa izplačila bodo samodejno bremenila vaš račun. Dobičke lahko dvignete (obraten postopek nakazila) ali pustite na svojem računu za nadaljnje stavljenje.