Najboljše stavnice v Sloveniji

Se nahajate v Sloveniji? Ne veste katero stavnico izbrati? Če ste na obe vprašanji odgovorili z da, potem ste na pravem mestu. Obstaja velika verjetnost, da ste naleteli na to stran, ker nimate pojma, katere spletne stavnice sploh sprejemajo slovenske igralce, ter katere so najboljše. Ne skrbite. Tukaj smo, da pomagamo.

 

22Bet
22bet
100% do 122 EUR
20Bet
20bet
100% do 100 EUR
Bet at Home
bet at home
50% do 200 EUR
Bet365
bet365
100% do 25 EUR
Svenbet
svenbet
100% do 100 EUR
Evobet
evobet
50% do 150€
E-stave
e stave
50% do 5 €
1xBet
1xbet
100% do 130 EUR

 

Tukaj je seznam priporočenih spletnih stavnic za igranje iger na srečo v Sloveniji. Stavnice so izbrane in razvrščene glede na vrsto različnih dejavnikov. Podrobneje bomo pojasnili, zakaj so nekatere boljše od drugih, vendar ste lahko prepričani, da so to najboljše stavnice.

Pregledamo vse evropske stavnice, ki jih lahko najdemo, od najbolj uveljavljenih blagovnih znamk do najsvetlejših novincev. Seveda je vsaka stran malo drugačna in mnogi imajo omejitve glede na to, kje živite. S tem v mislih vam svetujemo, da preberete naše individualne preglede, da se podrobno seznanite z vsako stavnico. Da bi vam pomagali začeti, smo sestavili seznam naših petih najboljših priporočenih evropskih spletnih stavnic, za katere smo prepričani, da vam bodo ponudili čudovito izkušnjo.

Kako najdemo najboljšo športno stavnico

Čeprav se zdi, da to ni težka naloga, je izbor športnih stavnic zelo odgovoren in pomemben del športnih stav. Obstaja veliko stavnic, ki preprosto niso poštene do svojih igralcev ali pa ne ponujajo dovolj možnosti za športne stave. Prav zaradi tega bomo na tej strani govorili o najpomembnejših stvareh, ki jih je treba upoštevati preden se registrirate na športni stavnici.

Bonusi in promocije

Vsekakor ena izmed stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri športne stavnice, so bonusi in promocije. To je zagotovo eden najpomembnejših segmentov, ki jih je treba upoštevati. Industrija športnih stav je namreč zelo konkurenčna in vsaka športna stavnica si prizadeva pridobiti nove stranke in obdržati obstoječe. Eden od najlažjih načinov za doseganje tega cilja so prav bonus dobrodošlice za nove člane in redne promocije za redne uporabnike. Obstaja veliko različnih bonusov in promocij, obravnavali pa bomo samo najpomembnejše, ki vam lahko pomagajo povečati vašo stavno banko.

Bonusi pri depozitih

Bonusi za depozite so nekaj, kar danes ponujajo že skoraj vse stavnice. Na kratko, depozitni bonus je bonus, ki ga prejme vsak nov igralec, ko se prvič odloči za polog denarja na športno stavnico. Ti depozitni bonusi so običajno izraženi v procentih, tako imenovani “Matched bonusi, in vam dajejo določen odstotek pologa kot dodaten bonus. Na primer, športna stavnica 1Xbet vsakemu novemu uporabniku daje bonus v višini 100% do 100 evrov na prvi polog (če plačate 100 evrov, prejmete 100 evrov bonusa). Izjemno pomembno pri depozitnih bonusih je branje pravil in pogojev uporabe. Na vsaki športni stavnici obstaja spletno mesto z določili in pogoji uporabe teh bonusov. V bistvu so ti pogoji vezani na višino kvot, ki jih morate igrati, in pa na to kolikokrat morate “obrniti” bonus denar, za to, da stavnice prenesejo ta denar iz vašega bonus računa na račun za pravi denar.

Brezplačne stave

Brezplačne stave so odlična in pogosta oblika promocij, ki jo športne stavnice ponujajo svojim rednim strankam in igralcem. Te brezplačne stave imajo veliko enostavnejša pravila in običajno je edino pravilo višina kvote, na katero morate staviti. Na primer, stavnica bet365 zelo pogosto v tekmah Lige prvakov, daje brezplačne stave igralcem po načelu, kolikor ste stavili pred tekmo, toliko lahko stavite (v enakem znesku brezplačno) med tekmo.

Money-back

Ta vrsta promocije je postala priljubljena v zadnjih časa in obstaja več stavnic, ki so postale priljubljene samo zaradi te zanimive promocije. Na nekaterih trgih so namreč promocije, kadar se igra konča z rezultatom 0-0 stav, ki vrne vložen denar. Najbolj znane spletne stavnice s temi posebnostmi so Bet365 in Bet at home.

Kakovost in obseg stavnih trgov

Danes večina športnih stavnic ponuja veliko število športnih dogodkov in stavnih trgov, medtem ko je le malo tistih, ki so ostali strogo specializirani za določene športe. Odličen primer specializiranih stavnic so tista spletna mesta, ki ponujajo izključno stave na e-športe. Pri izbiri pravih športnih stav je pomembno izbrati tisto, ki vam daje najboljše pogoje za šport in trge, ki jih želite igrati. Zaradi tega je treba primerjati kvote in izračunati marže, ki jih imajo te športne stavnice. Marže so ena najpomembnejših stvari pri izbiri športne stavnice in če želite izvedeti več o tem, kako izračunati maržo stavnice, priporočamo, da si preberete naš članek o tem. Stopnja marže je izjemno pomembna, kajti, če igrate na ugledni stavnici z nizko maržo, potem lahko dolgoročno dosežete veliko večji dobiček in na ta način boste veliko uspešnejši v športnih stavah. Ena izmed najboljših stavnic z nizko stopnjo in z velika izbiro športnih in stavnih trgov je Marathonbet.

Domače stavnice

Edina stavnica, ki ima dovoljenje za prirejanje športnih stav v Sloveniji je stavnica E-stave. Z e-stavami razpolaga družba Športna Loterija d.d., ki ima monopol na področju športnih stav v Sloveniji in duopol kar se tiče prirejanja vseh iger na srečo (skupaj z Loterijo Slovenije). Seveda podpiramo domače stavnice saj tudi edine plačujejo davke v Sloveniji ampak pa žal v tem primeru e-stave ne priporočamo. Kot rečeno je edina stavnica, ki plačuje davke pri nas, ampak je to zato, ker je vsem tujim prepovedan vstop na naš trg. Druga stvar, ki jo štejemo v minus naši stavnici je ta, da je davek v veliki meri prenešen na igralce, kar je slaba praksa.

E-stave vam za vsako vplačilo zaračunajo 10% davka, torej ne glede na to ali stavo dobite ali izgubite. Najbolje, da ponazorimo na primeru: Vplačate stavo po kvoti 1.30, recimo 1000 EUR. Izplačilo bi po tem takem moralo biti 1300 EUR (v primeru zmage) kajne? No, ne e-stavah ni tako, za vplačilo se vam prizna le 900 EUR saj se 10% vrednosti odbije. Ampak to še ni vse, za dobitke nad 250 EUR se zaračuna še dodatnih 15% davka. Torej v primeru, da ste stavo dobili je skupni dobitek 1170 EUR od katerega morate pa odbiti še 15%. Res je, skupni dobitek je manjši od vplačila, torej ste naredili izgubo kljub temu, da ste stavo dobili!

Tuje stavnice

Tuje stavnice so vsekakor najbojša izbira za stave v Sloveniji. Pri nas prednjačijo predvsem Bet at Home, Bet365 in pa po novem tudi 1xbet. Bwin, ki je bila predhodno zelo popularna že dalj časa ne sprejema več slovenskih igralcev. Velikokrat se najde tudi kakšna zelo obetavna novejša stavnica, od teh bi omenili predvsem stavnico 20Bet. Vse stavnice najdete v razdelku “stavnice” v zgornjem meniju, naredili pa smo tudi recenzije, kjer delimo tudi naše ocene in mnenja.

Pogosta vprašanja o stavnicah

Kako izbrati stavnico?

Čeprav se zdi nepomembno, pa je tudi pri izbiri stavnice potrebna previdna in informirana odločitev. Mnoge stavnice namreč niso poštene do igralcev. Prav tako lahko pri izbiri slabše stavnice dobite manj izbire stav ali nižje kvote. Potrebno je tako prebrati recenzije in mnenja uporabnikov, ter nekoliko pogledati na licence, ki jih imajo stavnice. Tudi ime nekaj velja, zato z izbiro prepoznavne stavnice vsekakor tvegate manj.

Kaj so bonusi in promocije?

Stavnice z namenom pridobivanja novih igralcev nudijo bonuse. Bonus dobijo novi igralci (registracija). Promocije so namenjene spodbujanju igranja stav (za obstoječe igralce). Zneski bonusov in promocij ter pogoji pa se od stavnice do stavnice razlikujejo.

Kaj so brezplačne stave?

Stavnice nudijo tudi brezplačne stave. Te so dobre bodisi za tiste, ki ne želijo igrati za pravi denar, bodisi za vajo. Tako lahko poskusite, kako bi se določene odločitve obrestovale.

Katere so slovenske stavnice?

V Sloveniji imamo eno spletno stavnico. To so e-Stave. V primerjavi s tujimi stavnicami je e-stave manj konkurenčna in uporabniku manj prijazna. Razlog za to je v nižjih kvotah in slabši izbiri iger oz. stav.

Katere so tuje stavnice

Tuje stavnice so vsekakor najbojša izbira za stave v Sloveniji. Pri nas prednjačijo predvsem Bet at Home, Bet365 in pa po novem tudi 1xbet. Bwin, ki je bila predhodno zelo popularna že dalj časa ne sprejema več slovenskih igralcev.